Don’t do social

be social

Beleven, Binden, Bereiken

De Contentmaker is gespecialiseerd in het beheren van sociale media. Als ondernemer ben je je bewust van het belang van social media marketing, maar is de uitvoering vaak een uitdaging. Gebrek aan tijd, kennis, focus en mankracht spelen je parten.

Sociale media dien je actief bij te houden om echt resultaat te bereiken. Reageren, updates plaatsen, berichten beantwoorden, foto’s maken, reacties controleren, nieuwe updates verzinnen, creatief blijven. Het kost veel tijd. Tijd die je als ondernemer liever aan je business besteedt. Begrijpelijk. Maar online zichtbaarheid is essentieel om gevonden te worden. Daarom is het uitbesteden van je sociale media een goed idee.

Doe het voor jouw klant
Social media is geen hype. Vrijwel iedereen is online. Jouw klant dus ook. Door zichtbaar te zijn voor jouw klant, weet jouw klant je te vinden. Jouw klant weet wanneer je open bent, kent jouw aanbod, leest jouw nieuwtjes en kan jou vragen stellen wanneer hem/haar dat het beste uitkomt. Jouw klant krijgt binding met jouw onderneming. En met jou. En dat is heel waardevol. Mensen kopen namelijk niet van een merk of winkel. Mensen kopen het liefst van mensen.

Wat levert het jou op?

Exposure
Je maakt (potentiële) klanten bewust van jouw onderneming, producten, diensten en toegevoegde waarde. Het bereik van sociale media is enorm. Zet je het goed in, dan groeit ook de traffic naar je webshop en website.

Binding
Klanten zien niet meer alleen wat je verkoopt. Ze zien wat jij toevoegt als ondernemer. Interactie is dus het sleutelwoord. Wees sociaal en ga online het gesprek aan. Social media is ook een vorm van klantenservice. En die stopt niet wanneer jouw werkdag ophoudt.

Lagere marketingkosten
Social media inzetten is goedkoper dan het lukraak adverteren in een lokale krant. Met sociale media bereik je op het juiste moment rechtstreeks je doelgroep met relevante content. Vergeet schieten met hagel. Het is tijd voor gerichte communicatie voor slechts een beperkt budget.

Omzet
Zichtbaarheid, binding, interactie, webcare, gerichte aandacht, het zorgt uiteindelijk voor groei van jouw merk, reputatie en omzet.

Gemak
Als ondernemer heb jij je handen vrij om te ondernemen. Om focus te leggen op jouw business en klanten. En wij zorgen dagelijks voor jouw online zichtbaarheid. Dat doen we met zorg en aandacht. Want alles wat je aandacht geeft, groeit.

Ervaar het zelf.