Zo krijg je meer bereik op Instagram

Meer bereik op Instagram

Benieuwd hoe je meer bereik op Instagram krijgt? Lees dan snel verder voor tips om je bereik op Instagram te vergroten. Niet alleen door het slim gebruiken van hashtags, maar ook door slim te spelen met andere factoren. Let’s get Insta-famous!

Volgers genereren op Instagram

Instagram is populairder dan ooit! Ook in 2020 groeide het aantal Instagrammers flink. De hoogste tijd dus om in te springen op dit succes en je account een flinke boost te geven. Maar hoe krijg je meer bereik op Instagram? Waar moet je allemaal aan denken? Daar lees je in deze blog alles over. 

Het begint natuurlijk allemaal met een Instagram account en een helder doel voor ogen: wat wil je bereiken met je account? Welk beeld wil je neerzetten? Voor het overbrengen van het gewenste plaatje heb je – letterlijk – plaatjes nodig: beeldmateriaal dus! Foto’s, video’s, Boomerangs… Laat je niet verleiden tot het gebruiken van enkel opgemaakte afbeeldingen. Echte foto’s doen het namelijk vele malen beter qua bereik. Ze brengen meer beleving, ze zijn authentiek en sta je er zelf op, dan is dat alleen maar goed. Wist je dat foto’s met mensen erop het beter doen dan zonder? Think about it! 😉

Hashtags voor meer bereik op Instagram

Door je hashtags slim te kiezen, kun je het bereik van je Insta posts aanzienlijk vergroten. Wil je weten met welke hashtags je meer bereik krijgt? Doe dan vooraf onderzoek: typ een hashtag die te maken heeft met het onderwerp van jouw post in de zoekbalk en je ziet direct hoe vaak deze # gebruikt is en dus hoe populair dit trefwoord is. Het is verleidelijk om te kiezen voor de hashtags waar het meest op gezocht wordt. Tegelijkertijd is daar dus ook enorm veel concurrentie. Durf daarom echt relevante hashtags te gebruiken. Dat wil zeggen: termen die echt iets te maken hebben met je post óf trefwoorden waar je graag op gevonden wil worden. Je hebt er 30 tot je beschikking, dus dat moet wel lukken toch?!

Wanneer posten op Instagram?

Als je je bereik wil vergroten, is het méér dan handig om te weten op welke tijdstippen je het meeste bereik hebt. Wanneer is het beste moment om te posten? Als je het Google vraagt, zal je zien dat je veel concrete adviezen krijgt. Scroll je daar doorheen, dan zie je ook direct hoe tegenstrijdig die zijn. En dat is niet gek, want elke doelgroep gedraagt zich anders. Houd daarom goed je statistieken bij en speel met tijdstippen en dagen. 

Interactie op Instagram voor meer bereik

Instagram wordt natuurlijk pas écht leuk als je interactie hebt met je volgers. Benieuwd naar hoe je meer interactie kunt krijgen? Ook dit begint weer bij de basis: zorgen dat je regelmatig leuke content plaatst mét de juiste hashtags. Dan kun je daarna helemaal losgaan! Wat dacht je van een leuke poll, het stellen van een vraag in een video en mensen oproepen om je te taggen als ze iets delen? Succes gegarandeerd. Hoe meer interactie, hoe beter de algoritmes jou gezind zijn. En dat merk je aan je bereik.

Welke frequentie zorgt voor het meer bereik op Instagram?

Over de frequentie van Insta-posts wordt nogal eens gediscussieerd. Belangrijk is sowieso om meer te plaatsen dan je in eerste instantie misschien zou verwachten. Het Instagram algoritme zorgt er namelijk voor dat niet iedere volger alle berichten ziet. Tevens is het handig om de Stories en de tijdlijn als twee losse zaken te beschouwen. In de Instagram Stories kun je eigenlijk doorlopend posten, terwijl op de tijdlijn minimaal 2 tot maximaal 5 berichten per week meer in de buurt komt. Je wilt het immers wel een beetje spannend en exclusief houden, toch? Doseren is key, maar wees dus niet te bescheiden!

Volgers behouden op Instagram

Na het toepassen van al deze tips ben je helemaal lekker bezig op Insta. Maar hoe houd je deze fijne flow vast? En belangrijker nog: hoe behoud je je volgers op Instagram? Dat is eigenlijk heel simpel: zorg dat je authentiek blijft en houd het ritme erin. De energie die je erin hebt gestoken om je volgers te genereren, steek je nu in het behouden en het verder uitbreiden. Weet je zelf even niet meer wat je moet plaatsen? Vraag het je volgers! Zij weten vaak precies te duiden waarom ze je volgen en welke items ze interessant vinden. Met die input kun je er gegarandeerd weer een tijdje tegenaan!

Hulp bij Instagram

Vind je het toch lastig om een goede start te maken? Wij helpen je graag op weg! En merk je dat het lastig is om – naast het ondernemen – focus te houden op je socials? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres: wij beheren namelijk met liefde jouw kanalen. Hoe? Dat leggen we graag uit! Mail naar contact@decontentmaker.nl om een afspraak te plannen.krijg je

© De Contentmaker