Zo word je online goed zichtbaar!

Je hoort het overal om je heen: juist nú moet je online zichtbaar zijn! Hier krijgen we veel vragen over, want waar moet je beginnen? Online is immers zó breed… Van social media tot websites, van nieuwsbrieven tot blogs: wij kunnen de online profilering van je bedrijf van A tot Z opzetten, onderhouden én bijsturen waar nodig. Complete ontzorging noemen we dat!

Online zichtbaar via Social Media

Je hoort het overal om je heen: juist nú moet je online zichtbaar zijn! Hier krijgen we veel vragen over, want waar moet je beginnen? Online is immers zó breed… Van social media tot websites, van nieuwsbrieven tot blogs: wij kunnen de online profilering van je bedrijf van A tot Z opzetten, onderhouden én bijsturen waar nodig. Complete ontzorging noemen we dat!

Social media uitbesteden

Bij online zichtbaar zijn denk je in eerste instantie aan social media. Platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn zijn voor de meeste bedrijven de belangrijkste kanalen. Dat kost een hoop tijd en energie, zeker als je het er ‘even bij’ moet doen. Want ga er maar eens aan zitten: elke week nieuwe posts bedenken, foto’s erbij maken of verzamelen en het contact met je volgers onderhouden. Kan dat dan niet makkelijker?! Zeker wel! Wij schrijven en plaatsen wekelijks voor talloze klanten social media berichten. Natuurlijk inclusief de webcare! Je hebt nergens omkijken naar, terwijl je wel structureel online zichtbaar bent met waardevolle content. Maar er is nog zó veel meer op het gebied van online zichtbaarheid. Want waar link je naartoe als je een social bericht plaatst? Juist: meestal naar je eigen website! Het één kan dus niet zonder het ander. Tijd voor een integrale aanpak dus!

Website opfrissen voor maximale online zichtbaarheid

Wil je je bestaande website nieuw leven in blazen? Kijk dan kritisch naar de basis. Is de indeling logisch? Werkt de site intuïtief? Ben je in staat de lezer langere tijd op je website te houden? Zo ja, dan kun je door naar de inhoud. Tekst, afbeeldingen: allemaal zaken om goed over na te denken. Door slim te schrijven houd je de informatie op je website voor je klanten interessant én maak je Google blij. Goede foto’s maken het plaatje compleet en geven je website letterlijk & figuurlijk smoel. Kies daarom altijd voor foto’s die passen bij de uitstraling van jouw bedrijf. Herkenbaarheid is key! Wist je dat wij je kunnen helpen bij het opfrissen van je website? Sterker nog: we regelen het gewoon helemaal voor je! We stellen vragen waar je misschien zelf niet op gekomen was, hebben veel ervaring met het vertalen van de boodschap van een organisatie in prettig leesbare teksten én we weten hoe je met een aantal simpele aanpassingen een website krijgt die er brand new uitziet. En dat tegen een superscherp tarief. Ja, dit wil je! 😉

Online zichtbaar met E-mail nieuwsbrieven

Een andere manier om je klanten online te bereiken is het versturen van een digitale nieuwsbrief. In de volksmond noemen we dit ook wel een mailing. Maar hoe je het ook noemt: het is een leuke én super effectieve manier om je klanten of potentiële doelgroep te bereiken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk bijvoorbeeld aan een maandelijkse algemene nieuwsbrief voor al je klanten, je personeel of themanummers voor specifieke doelgroepen. Digitale nieuwsbrieven zijn ideaal om trouwe klanten te informeren, binding te houden als je ze even een tijdje niet fysiek treft én ze te verrassen met leuke kortingsacties. Een ander voordeel van e-mailnieuwsbrieven: ze zijn ontzettend goed meetbaar: wie heeft hem geopend, welke items worden goed gelezen, op welke actie heb je veel conversie? Die info is goud waard!

Het voordeel van zakelijk bloggen

Voor een groot deel van onze klanten schrijven wij maandelijks een blog. In een blog kun je net even wat dieper op de materie ingaan dan in een social media bericht. Ideaal dus om wat extra aandacht te schenken aan een bepaald onderwerp, product of verhaal uit de organisatie. Daarnaast is een blog op je website – mits ‘ie slim geschreven is natuurlijk 😉 – goed voor je vindbaarheid. Google gaat namelijk héél goed op nieuwe, waardevolle content! Om het blog te delen met je doelgroep, deel je de link met een begeleidende tekst op je social media kanalen of in je nieuwsbrief. Of beter gezegd: dat laat je ons gewoon voor je doen, dan heb je er geen omkijken naar!

Zo zie je maar weer: online is zó veel meer dan alleen social media. Zodra je er dieper induikt, merk je dat alles met elkaar samenhangt. Door aandacht te schenken aan alle aspecten van je online zichtbaarheid, maak je je merk écht sterker. Benieuwd hoe we jouw business online kunnen laten shinen? Dan weet je ons te vinden! 😉

© De Contentmaker